In album: Wheelpoint NL

Share album

Audi RS6 Velgen https://www.wheelpoint.nl/velgen-voor/audi/rs-6

Hoe bereken je de ET waarde velgen bij een Audi RS

Hoe bereken je de ET waarde velgen bij een Audi RS Wheelpoint NL
De ET-waarde betekent de afstand tussen het montagepunt en het centrum van de velg. De ET-waarde is in principe helemaal niet de waarde echter een maat. De ET-waarde of maat hangt af van de velg en nooit de auto. wanneer je twee Audi RS6's ziet met verschillende velgen kan het dus zijn dat ze allebei een andere ET-waarde hebben. De ET-waarde kan je gemakkelijk berekenen doormiddel van de volgende formule: B- (A/2)=. De A staat in dit geval voor de maat in mm van rand tot rand. De B voor het montagepunt tot de velgrand. Het montagepunt is de locatie waar je de velg bevestigd met velgbouten. Is jouw Audi RS6 velg (A) 20 en van montagepunt tot rand (B) 55 dan is jouw ET-waarde 45. Berekend door 55-(20/2)= 45. Een ET-waarde van 45 is gebruikelijk echter er zijn wezenlijke verschillen mogelijk bij verschillende soorten velgen. Je kan dus nimmer aangeven dat een Audi RS6 een ET-waarde heeft van bijvoorbeeld 45, de velg zegt immers niks over de auto. Zolang jij content bent met de velg dan doet de ET-waarde er weinig toe, als particulier is het dan ook vaak geen een belangrijke waarde. Mensen voegen meer waarde aan de diameter van een velg (en het aantal inch dan|dan) aan een ET-waarde. https://www.wheelpoint.nl/velgen-voor/audi/rs-6

origineel kan je de Audi RS6 meestal aanschaffen met vijf of tien, 5 dubbel en 5 parallel of schuine spaakvelgen. Bij de velg met 10 spaken is een velg met 10 spaken welke gelijkwaardig verdeeld zijn over de gehele velg. De 5 spaak velg is een velg met 5 grote, dikke spaken in de vorm van een ster op de velg. De vijf dubbel spaak is een auto velg met 2 maal 5 spaken, eigenlijk dus een 10 spaak velg, de spaken vormen nu echter net als bij de vijf spaak velg een ster. De vijf spaak parallel zijn velgen met 10 spaken in ster vorm zoals bij de 5 spaak velg. Op deze velg staan de spaken niet zo dicht op elkaar als bij de 5 spaak dubbel velgen, maar wel geheel parallel aan elkaar. Als laatste optie zijn er voor de Audi RS6 schuine spaakvelgen. De ster staat schuin bij de schuine velg, de spaken staan niet recht vanuit het centrum van de velg bekeken naar buitenaf maar met een lichte kanteling. Hierdoor krijgt de velg een sportief aanblik ten opzichte van de andere velgen.

Een goed bandenprofiel is erg van belang voor een veilige rit. Het is natuurlijk voor banden om te slijten en daarom is het erg belangrijk om je bandenprofiel regelmatig te controleren. Door slijtage verliezen je banden profiel. Een slecht profiel van je banden lijdt tot slecht afvoer van water. Als het water rondom je band niet goed afgevoerd kan worden rijd je als het ware op een laagje water. Slippen ligt daarom meer op de loer en kan je dus in grote problemen brengen. Het is echter niet moeilijk om het profiel van je banden van je Audi RS6 zelf nakijken. Plaats de auto op een vlakke ondergrond en draai de banden naar buiten zodat je goed het profiel kan zien. Plaats een profieldieptemeter op meerdere plekken in de groeven van je autoband en lees de diepte af. Wettelijk gezien moeten je autobanden een profieldiepte van minimaal 1,64 mm hebben. Als de diepte van je profiel van je banden minder dan 1,6 millimeter zijn, moeten deze zo vlot mogelijk verwisselen worden. De banden van je Audi RS6 zijn erg van belang, als je deze niet voldoende onderhoud heeft dit gevolgen voor je veiligheid en het brandstof verbruik. Mensen die hun autobanden niet goed onderhouden verbruiken vaak meer brandstof dan mensen die dat wel doen.

Er zijn een tal van dingen welke je met regelmaat dient te controleren aan je Audi RS6. Belangrijk is om maandelijks te checken of de bandenspanning nog op spanning is. De bandenspanning controleer je eenvoudig bij een tankstation. Op de banden staat de goede spanning aangegeven, soms staat het in je auto ook aangegeven of op het apparaat met daarop de goede bandenspanning. Stel de automaat in op de exacte spanning en zet de mond over het ventiel. Het apparaat laadt je banden aan tot de juiste spanning aangedruid met een harde pieptoon. Ook zal de automaat er voor zorgen dat een te hoge spanning weer op het gewenste peil komt. Bij het checken van de koelvloeistof van de Audi RS6 is het aangeraden de auto zo recht mogelijk te parkeren. Open simpelweg de motorkap en kijk of de vloeistof tussen de 2 strepen op het reservoir staat. ga na dit bij een koude motor, als de vloeistof heet is kan deze spuiten zogauw je de dop eraf haalt. De laagste aanduiding geeft de laagste stand aan en de hoogste het maximale niveau. giet nooit meer dan het bovenste niveau. Bij het controleren van de olie is het ook belangrijk dat de motor koud is. Neem de peilstok uit het reservoir en neem deze af met een doek. stop de stok terug in het reservoir om deze daarna weer te er uit te halen. ga na naar de lijn die de motorolie aanduid op de stok, deze dient op het gebogen deel van de stok te zitten. zogauw je bijvult, doe dit dan in klein kleine hoeveelheden en kijk steeds of er al voldoende olie in de Audi RS6 zit.

Comments

Add Comment

Please login to add comments!